PROGRAM 2024

Programmet uppdateras löpande med nya programpunkter och föreläsningar!

Tisdag: Utbildningsdag. Se program här.
Onsdag och torsdag: utställning och föreläsningar.

Mitigating Slope Risk and Asset Movement using Wireless Remote Monitoring

Manuel Fernandez , GEOFIX

Find out how our precise, durable and robust products have been engineered in direct response to the demands of rail, construction and mining environments t.ex. By providing repeatable, high-quality data on the structural and geotechnical condition of assets. Understand how we empower our clients to proceed with confidence.

UAV-based Environmental Data Acquisition Solutions

Adrian Fowler, GEOFIX

Discover how collecting & Analyzing Environmental Big Data with Unprecedented Detail Our solutions have helped 1200+ users across 42 countries address environmental, climate, and safety challenges. The UAV-based system acquires data with accurate gas concentration, geographic and time information, transmitting the data to our powerful analytical software Sniffer4D Mapper for real-time data analysis.

Upptäck kraften i Nätutjämning i Topocad

Jakob Samani & Axel Munktell, Adtollo

Nätutjämning är återigen populärt i branschen. Missa inte vår föreläsning där vi tar dig med på en spännande resa genom nätutjämningsprocessen, från början till slut. Vi presenterar ett verkligt fall där vi går igenom de senaste nyheterna och delar användbara tips längs vägen. Gör dig redo att upptäcka de många fördelarna med nätutjämning i Topocad.

Utforska Beräknade Sektioner i Topocad

Emma Giertz & Jakob Samani, Adtollo

Beräknade sektioner är en kraftfull del av Topocad. På denna session kommer vi inte bara att förklara vad beräknade sektioner är och dess fördelar, utan vi kommer också att visa dig ett konkret arbetsflöde och presentera de senaste nyheterna inom området. Kom och utforska dess potential och lär dig dra nytta av denna kraft i ditt arbete.

Öka effektiviteten med 3D-integration direkt i din CAD-miljö

Jakob Samani & Axel Munktell, Adtollo

Det har aldrig varit enklare att ta steget från 2D- till 3D-ritningar! Upptäck potentialen i att kombinera vår väletablerade CAD-teknologi med 3D-funktionalitet – på ett nytt sätt. Det ger dig snabb och enkel 3D-modellering samtidigt som du behåller flexibiliteten att redigera 3D-data i din CAD-miljö. Dessutom förenklas export och databashantering av 3D-data, vilket öppnar upp helt nya möjligheter.

Häng med på en resa från mätdata till omfattande rapporter

Axel Munktell & Emma Giertz, Adtollo

Följ med oss genom processen från rå mätdata till skapandet av en detaljerad terrängmodell, följt av utformningen av en förenklad schaktmodell. Vi kommer att utforska mängdberäkningar och, slutligen, generera omfattande rapporter. Vi dyker ner i nyheter inom terrängmodellering, nivåkurvor och linjeexport i denna informativa presentation.

Nyheter från Leica Geosystems Surveying

Clement Durand, Leica

Bland annat tittar vi närmare på nya handkontrollen för GIS, Leica CSX8 samt nya fältmjukvaran Zeno Mobile One.
Det blir även nyheter i vår fältmjukvara Captivate och presentation av nya molnlösningen GeoCloud Drive.
Nyheter som ytterligare effektiviserar din produktion i fält och på kontor.

Mängdning av järnvägsprojekt med Gemini Terrain

Jari Kuronen, Volue

Modellbyggande av vindkraftpark med Gemini Terrain

Robin Karlsson, Volue

Kombinera hastighet, mångsidighet och noggrannhet genom en kvalitetslösning för mobil- och Flash skanning.

Fredrik Edenborg, Faro

Lös problemen med avvägningen mellan snabbhet och noggrannhet. Snabba mobila 3D-scanningar med Faro Orbis och Flash. Lös dina mest utmanande projekt med hög noggrannhet med Faro Premium scanners.

Faro har en totallösning som innebär bättre lönsamhet och mer arbete som kan utföras från de mest krävande mätprojekten till stora areor där tusentals kvadratmetrar behöver dokumenteras i 3D.

Håller du koll på alla rörelser i din infrastruktur och konstruktioner? Jobbar Ni med kontrollmätning, sättningsmätning m.m.

René Folke, Leica

WiSenMeshWAN är ett smidigt och bekymmersfritt monitoreringssystem, helt utan kablar och lätt att installera. Systemet mäter automatiskt år tid – 24 timmar om dygnet, 7 dagar om året. Allt hanteras enkelt i vår webbaserade mjukvara som du enkelt kommer åt från din webbläsare

3D skanning, BIM, digitala tvillingar och IT plattformar sätts under luppen!

Mile Petrovic, Exact

Skillnaden mellan olika 3D skannings teknologier och vilka fördelar finns det bland så många instrument och deras mjukvara. Koppling mellan 3D skanning och 3D modell, vad bör man tänka på när man modellerar från punkmoln. Vad är egentligen skillnaden på en 3D modell och BIM. Vad är en digital tvilling och vägen dit. Fördelar med IT plattform och ha allt på en och samma plats.  

Norrbotniabanan, Nutid & Framtid

Lars-Johan Rylander, Trafikverket

Geodetisk infrastruktur och strategi för Sveriges längsta järnvägsprojekt. Hur kan vi på ett kostnadseffektivt sätt skapa förutsättningar för ett projekt som sträcker sig över så lång tid, går genom otillgänglig mark, genom befintliga samhällen och städer utan att tumma på kvalitén.

Den autonoma framtiden av Reality Capture

Daniel Baumann, Leica

Följ med på en spännande genomgång när vi introducerar vårt nya tillskott i Autonomous-familjen, BLK2GO PULSE. Ta chansen att vara delaktig i den första svenska uppvisningen av den banbrytande Pulse-tekniken som är utvecklad i samarbete med Sony och få en glimt utav framtidens Reality Capture. Välkommen till Leica Geosystems part of Hexagon och välkommen till nästa steg av intuitiv, snabb samt tillgänglig datainsamling och delning.                                                                                                   

Laserskanning med Trimble X9

Trimtec

Kärnan i Trimbles 3D-laserskanningsportfölj är exceptionell teknik som ger överlägsen noggrannhet och räckvidd för grundläggande till utmanande skanningsmiljöer. Trimbles avancerade programvara och skanningslösningar ger dig möjlighet att snabbt fånga, analysera, modellera och leverera.

Trimble GEDO 2.0

Trimtec

En moduluppbyggd mätvagn för spårinmätning Trimble GEDO CE 2.0 är en modern mätutrustning för inmätningar av bland annat befintliga järnvägsspår och spårgeometrier. GEDO-vagnen anpassas enkelt till olika spårvidder tack vare sin moduluppbyggnad. Trimble GEDO CE 2.0 spårmätningsvagn är huvudenheten i Trimble GEDO:s modulspårmätningssystem

Monitoreringslösningar från Trimble

Trimtec

Trimtec erbjuder ett komplett sortiment av produkter och tjänster för automatiserad rörelsedetektion, med andra ord allt du behöver för att fatta välgrundade beslut. Trimble har under årtionden levererat automatiserad övervakningsutrustning till en stor mängd olika projekt och produkterna har stort förtroende hos användarna

Trimble MX50

Trimtec

Mobile mapping. Trimbles lösningar ger dig lättanvända fordonsmonterade datainsamlingssystem som kombinerar GNSS, skanning, bilder och tröghetsnavigering med ett komplett arbetsflöde från fält till färdig produkt som kommer att få dina projekt gjorda på rekordtid.

Nyheter i MC1 v6,7 som berör mätteknikern

Erik Wentzel, SBG

Hantering av inmätta punkter i maskinen. Stöd för färger från XML. Ytloggning – hur fungerar det och vad får jag ut.

Nyheter i Geo Professional v2024

Mathias Henriksson, SBG

Utbildningsdag | Tisdag 30 januari

Användbara Tips och Trix i Trimble Access

Torsten Niegmann och Anders Hägglund, Trimtec

 Fältprogramvaran Trimble Access erbjuder många funktioner och möjligheter för att effektivisera flödet i det dagliga arbetet. Rationaliserade arbetsflöden, som t.ex. vägar, monitorering, gruvor och tunnlar. Följer arbetsdagen genom vanliga projekttyper och gör det möjligt att få jobbet klart snabbare med färre störningsmoment.

Passa på att fördjupa dina kunskaper om Trimbles fältmjukvara Access i Trimtecs kostnadsfria utbildning för att bli ännu snabbare och mer säker när du jobbar ute i fält. Våra kursledare har gedigen kunskap om mjukvaran och du har möjlighet att få svar på dina egna frågor.

Datum: 30 januari 2024

Tid: 13:00-16:00

Passar dig som är befintlig användare och kanske vill veta mer och fördjupa dig i fältmjukvarans alla funktioner.

Begränsat antal platser – Först till kvarn

Anmäl dig på

https://www.trimtec.se/utbildning-access-geodesidagarna

Infoträff – Upptäck spännande nyheter i Topocad 24

Med Emma Giertz & Axel Munktell

Varmt välkomna på vår infoträff där Emma & Axel visar nya spännande funktioner och ger sina bästa tips i Topocad 24.
Vi välkomnar alla våra användare och även de som är nyfikna på systemet på en halvdag i samband med Geodesidagarna.

Programpunkter 
13.00-13.45: Nyheterna i CAD:en
14.00-14.45: Nyheter projektering (volymberäkning, sektioner, punktmoln)
15.00-15.45: Nyheter mätdata & nätutjämning, samt övriga nyheter