UTSTÄLLARE

Utställare 2022

SITECH® är Trimbles globala varumärke för oberoende återförsäljare som säljer och supporterar tekniska positioneringslösningar till bygg- & anläggningsentreprenörer. 

Vi på SITECH förstår hur man tillämpar innovativ byggteknik för att effektivt lösa några av de största utmaningarna i byggbranschen. Vi kommer att guida dig om hur du kan utnyttja Trimble Maskinkontroll-system för hela din flotta av tung utrustning tillsammans med Trimbles kompletta portfölj av ”Connected Site” lösningar som innefattar GPS/GNSS-utrustning, totalstationer, visualiseringsverktyg och lösningar för att samla in och dela data samt programvaror för att planera och driva projekten effektivt och med hög kvalitet. 

Lär dig hur enkelt det är att använda teknik som gör betydande förbättringar i arbetsflödet som, dramatiskt ökar din produktion, förbättrar din noggrannhet och sänker dina driftskostnader. SITECH har personal med stor erfarenhet att anlita inom bygg och anläggningsbranschen samt bergs- och mineralbranschen. 

Geofix är en av Sveriges största distributörer när det gäller produkter som behövs för GIS – Mät – och Monitorering. Vi är märkesoberoende och samarbetar med många aktörer.

Vi har varit verksamma inom mätbranschen i över 30 år och har tagit hand om våra lojala kunder som förlitar sig på oss för försäljning, service, uthyrning och reparation.

Vårt produktsortiment har utformats för att möta alla behov inom inspektion, byggmätning, GIS, maskinstyrning etc., med avancerade specialprodukter från branschledande tillverkare för dagliga behov och specifika projekt.

Vårt team av erfaren personal är här för att hjälpa till med alla delar av vårt produktsortiment och ge råd om de senaste produkterna för att maximera kvaliteten och precisionen i våra kunders arbetsflöde
Vi har för närvarande över 2800 artiklar i vår webbshop: www.geofix.se Den är alltid öppen!

Vi är glada att kunna visa en liten del av våra produkter och kommer personligen att få sällskap av Georg Rothbucher från Rothbucher Systeme, Abdel Diani från GeoCue och Peter Berger från Sencieve. Vi ser fram emot att se dig där.

Handheld är en tillverkare och global leverantör av stryktåliga datorer. Tillsammans med partners levererar Handheld kompletta mobilitetslösningar till företag med verksamhet inom exempelvis skogsbruk, geodesi, kollektivtrafik, logistik, service och underhåll, militär och säkerhet.

Ett svenskt företag med global verksamhet

Handhelds huvudkontor ligger i Lidköping, vid Vänern i Västsverige. Med över 1000 återförsäljare över hela världen och dotterbolag i ett flertal länder kan vi ha en nära relation med våra kunder och även erbjuda snabb service och support hos servicepartners lokalt.

FARO har kommit med en helt ny skanner FARO Focus Premium som man inte vill missa, kom förbi vårt booth på Geodesidagarna!

Vad sägs om att 3D-skanna era anläggningar och miljöer med marknadens effektivaste och noggrannaste 3D-skannern på marknaden?
Mät in era tillgångar och fastigheter med FARO Focus Premium och få en exakt metod för att säkerställa att all dokumentation i 3D tillhandahålls – allt blir relevant, uppdaterat och delbart i er organisation och till era kunder!

Svensk byggnadsgeodesi AB (SBG) har under mer än 50 år utvecklat geodetisk mjukvara, i nära samarbete med våra svenska kunder. Vi har hela tiden varit lyhörda och drivit utvecklingen baserat på  önskemål om att hantera ny teknik samt förenkla och effektivisera mätteknikerns olika arbetsuppgifter. Våra mest kända produkter, Geo Professional och GeoPad Professional, är brett använda system som kan kommunicera och hantera information till och från de flesta instrument samt leverera modeller för de flesta maskinstyrningssystem på marknaden.

På senare år har vi utöver den agila utvecklingen, tillsammans med våra kunder, även tittat på utvecklingen av våra lösningar i det längre perspektivet, delar av detta arbete kommer du att få se under Geodesidagarna. Vid sidan om våra kärnprodukter inkluderar vi nu även andra lösningar för att skapa en bättre hantering och flöde av data och därigenom ett förbättrat arbetssätt i våra kunders projekt. Inom det området händer det mycket för tillfället, och vi lägger till teknologi främst från andra bolag inom Hexagon, men vi utvecklar även kopplingar mot andra lösningar som används i branschen och som kompletterar vårt erbjudande.

Vi vill erbjuda lösningarna som skapar helheten i ditt projekt!

Vill du veta mer eller diskutera om/hur vi kan hjälpa er, kom förbi vår monter.

5D teknik kommer visa drönarlösningar inom fotogrammetri och laserscanning från DJI Enterprise, Microdrones och Geocue.

På MLT gör vi din produktion mer lönsam genom branschledande mätteknik och dedikerade medarbetare. Vi mäter dina maskiners tillstånd samt mäter kvaliteten på de produkter du tillverkar, så att du får bästa möjliga output. Målet är att öka din tillgänglighet och kvalitet genom mätverktyg i världsklass – YOU GOT MORE.

Volue utvecklar och säljer mjukvarulösningar för effektiv hantering av data i utförandeskedet.

Vårt fokus är att hjälpa entreprenören att effektivt skapa byggbara data och sedan enkelt kunna följa upp dessa genom visualisering och mängdberäkning i världsklass.
Med vår desktoplösning Gemini Terrain i botten och projektdatan i vår molnlösning Connected möjliggörs att alla på projektet kan ta del datan som annars ofta endast finns i en mätteknikers laptop.
Vi är ensamma om att integrerat ett flertal maskinguidningssystem för enklare hantering av data kontor-fält-kontor.

Vi Kommer givetvis demonstrera detta under Geodesidagarna men också hålla i 2 seminarier där vi kommer visa vår helt nya och intregrerade surveyingmodul och dessutom kommer vi visa funktionalitet kring järnväg då detta är ett hett ämne.

Välkomna till vår monter och så berättar vi mer om det moderna sättet att arbeta som mättekniker!

BLINKEN är ett sälj- och distributionsföretag med huvudkontor i Karlstad samt försäljnings- och servicekontor i Sollentuna och Mölndal samt försäljning i södra & norra Sverige. Vi erbjuder ett brett sortiment av innovativa kvalitetsprodukter från varumärken som:

TOPCON – Laserinstrument

SOKKIA – Surveying och GNSS

GSSI – Markradarsystem

TinyMobileRobots – Utsättningsrobot

DJI Enterprise – UAV

SenseFly – UAV

AMKVO arbetar med effektiv informationsinhämtning, fjärranalys, drönar försäljning och konsulttjänster.

Vi kommer visa upp Hovermap. En Laserscanner som erbjuder revolutionerande effektivitet, säkerhet och operativa insikter i utmanande miljöer under jord, ovanför marken och i GPS-fria miljöer.

Hovermap har kollisionsundvikande system för GPS-fri flygning, avancerad autonomi och SLAM-baserad LiDAR-scanning. Detta gör att en Hovermap utrustad drönare kan skickas in i utmanande GPS-fria miljöer, för att samla in 3D och annan data som tidigare var omöjligt. Ny information leder i sin tur till nya insikter.

Underjordiska gruvor, tunnlar, broar, master och mycket mer kan nu kartläggas och inspekteras på ett säkert och effektivt sätt utan att utsätta människor för risker och spar tid!

Vi erbjuder kompletta obemannade lösningar med UAS / drönare, robotar, ROV, sensorer, tillbehör, mjukvara, utbildning och implementering. Vi har även tjänster inom reality capture, laserskanning, inspektioner och utvecklingsprojekt. Expertkompetens för alla projekt, oavsett storlek och komplexitet. 

Vi visar upp Nyheter från DJI Enterprise och Emesent. 

www.dronarbutiken.se

Lantmäteriet kartlägger verkligheten, sätter gränserna och håller reda på vem som äger vad. Geodesienheten informerar om den nationella geodetiska infrastrukturen med våra geodetiska referenssystem; SWEREF 99 samt höjdsystemet RH 2000.

Under 2019 togs det fram en rapport som beskriver förvaltningen av de nationella referensnäten som tillgängliggör dessa referenssystem och av det aktiva referensnätet SWEPOS. SWEPOS är ju vårt nät av 450 fasta referensstationer för GNSS och i nätverks-RTK-tjänsten ingår nu Galileo sedan två år. Det finns även en ny geodesistrategi för åren 2018–2025, en ny e-tjänst ”Hitta stompunkt” för åtkomst av stompunkterna i de nationella referensnäten och så är HMK-Geodesi (HMK=Handbok i mät-och kartfrågor) på gång att ges ut i nya versioner.

Trimtecgruppen är idag en företagsgrupp bestående av de två försäljningsbolagen Trimtec AB och Building Point Sweden. Trimtec AB är auktoriserad distributör för Trimbles affärsområden Geospatial och Spectra Precision.

Vi säljer och marknadsför Totalstationer, GPS/GNSS, Fältdatorer, UAS, Skanner, GIS-produkter samt Bygglaser.

Genom det nya Building Point Scandinavia erbjuder vi de senaste lösningarna inom hård- och mjukvaror samt Mixed Reality till byggbranschen i Sverige, Norge och Danmark.

Trimtecgruppen finns idag på 7 orter och har drygt 45 anställda, från Umeå i norr till Malmö i söder, som arbetar med försäljning, uthyrning, support, service och utbildning.

I allt vi gör, strävar vi efter att öka kundernas produktivitet, förbättra arbetsflöden och tillhandahålla lösningar som skapar mervärde.

Leica Geosystems erbjuder en komplett portfölj med heltäckande lösningar som innefattar allt från totalstationer, GPS-/GNSS-utrustning, laserscanningsutrustning, UAV, mobil kartläggning och lösningar för installationskartering och -detektering. Vi är rikstäckande och hjälper våra kunder att bygga upp och utöka sin verksamhet.

Leica Geosystems lösningar täcker hela arbetsflödet och hjälper mätproffs till en effektivare och noggrannare hantering, rapportering och delning av information. Vår teknik för positionering, mätning och datainsamling av verkliga miljöer kan avsevärt förbättra inhämtningen, bearbetningen, visualiseringen och delningen av mätdata.
Med 200 års erfarenhet och kunskap från mätbranschen är vi en pålitlig leverantör av precisa och korrekta instrument, användarvänlig programvara och pålitliga tjänster till de kunder som utformar framtiden.